Over Kantrijk

Kantrijk.nl is dé webwinkel voor al uw handgemaakte doop- en trouwaccessoires. Van ringkussens, kousenbanden, bruidshoeden en haarkransen tot prachtige doopjurkjes, doopkleden en dooplakens voorzien van kant en band – van klassiek tot modern. We hebben het allemaal!

Biografie

Het gezicht achter Kantrijk.nl is Dietha Vreeswijk-Swaneveld, geboren op 8 januari 1956 te Vlaardingen. Zij deed de volgende opleidingen: 1960 – 1968 Terpstraschool (basisschool), 1968 – 1972 Christelijk huishoud- en industrieschool van Vlaardingen, 1986 – 1988 avondopleiding patroontekenen bij Ida de Leeuw van Rees, 2004 – heden cursus kantklossen bij Els de Kom, 2008 – 2011 cursus tot hoedenmodiste bij Lilian Spoelstra.

Na de huishoudschool is zij aan de slag gegaan als succesvol verkoopster bij de HEMA. Hier leerde zij haar man Ton kennen. Samen kregen zij één dochter (Elvira). Daarna heeft zij jaren in de gezondsheidszorg gewerkt.

In haar vrije tijd is zij altijd bezig met het ontwerpen en zelf maken van kleding en accessoires, meestal voorzien van prachtig kant. Hier komt de naam Kantrijk vandaan.

Dopen & Trouwen

Verder houdt Dietha zich graag bezig met het ontwerpen en maken van prachtige accessoires voor de bruid en bruidsmeisjes, maar ook de dopeling wordt niet vergeten. Ze krijgt regelmatig verzoek om een ontwerp op maat te maken.

Kantklossen

Eén keer in de 14 dagen (van september t/m mei) volgt Dietha een cursus kantklossen bij Els de Kom. Hier heeft zij alle basisbeginselen van het kantklossen geleerd. Vanuit het kantklossen is ook haar passie voor kant ontstaan. Ze past daarom graag allerlei soorten kant toe in haar ontwerpen.

Hoeden

Drie Jaar lang heeft Dietha een cursus tot hoedenmodiste gevolgd bij Lilian Spoelstra. Door verschillende soorten hoeden te maken tijdens de lessen heeft zij alle basisbeginselen van het hoedenmodisten vak geleerd. In haar vrije tijd ontwerpt zij het liefst hoeden, krullentoefjes en diadeems voor bruiden.

Social media

Ook vindt Dietha het erg leuk om de uurtjes die zij overhoudt te besteden aan social media. Uren kan zij doorbrengen aan het schrijven van berichten op o.a. Facebook en Twitter. Deze website is gemaakt door haar dochter Elvira Vreeswijk en wordt ook door haar beheert.