Gepost op

Betekenis van de kleur wit bij dopen

De kleur wit bij dopen staat voor reinheid, waarheid, vreugde en feest. Ik werk daarom alleen met wit en gebroken wit.

Bij de dooplakens maak ik op verzoek, als de klant het leuk vindt, blauwe of roze strikjes onder de witte strikjes die op de hoekjes zitten. Zo krijgt u een dooplaken met een verhaal. Want komt de ooievaar de volgende keer langs met een ander kleurtje, dan kunt u ook dát kleurtje er weer onder plaatsen.

Gepost op

Betekenis van bloemen bruidsboeket

Door het huwelijk van mijn dochter en schoonzoon ben ik mij eens gaan verdiepen in de betekenis achter de bloemen, kruiden en struiken met bloemen.

Ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk bloemen, kruiden en struiken met bloemen te vinden. Maar als u een lievelingsbloem, kruid of struik in uw trouwboeket wilt hebben, met een niet zo’n leuke betekenis, laat u dan niet misleiden, want u moet maar zo denken: alle bloemen, kruiden en struiken met bloemen zijn prachtig, en laat uw hart spreken!

Verder lezen Betekenis van bloemen bruidsboeket

Gepost op

Bruidshaarkrans op maat gemaakt

Als u het ook leuk en mooi vindt om een haarkrans te dragen op uw huwelijk geheel in stijl bij uw bruidsjapon, dan maak ik ze geheel op uw hoofdmaat. U hoeft alleen maar uw hoofd zelf op te meten vlak boven de wenkbrauw en de oren, rondom het hoofd. Ook ontvang ik graag een foto van uw jurk.

Ze worden gemaakt met een broderiekanten ondergrond. In overleg kunnen wij de kunstbloemetjes bespreken. Maar u kan zich ook laten verrassen!

De prijs is rond de € 35,-
Graag op tijd bestellen (min. 2 maanden vooraf)

Gepost op

Wat is een petit chapeau?

Binnenkort ga ik stroband verwerken op een diadeem. Zo’n diadeem heet met een mooi woord ‘le petit chapeau’. Dat betekent een klein hoedje. Het stroband wordt gevlochten en verwerkt op een etamine basis met daaronder een zijde voering. De diadeem wordt bekleed met een mooie glanzende stof.

De diadeem is bekleed met een dun laagje fiberfill en daarna met lint. Weerszijden van het lint worden om de diadeem vastgezet met hele kleine steekjes. Daarna wordt van hetzelfde lint een ruche randje gemaakt, rondom de diadeem. Het stroband is gevlochten moet drogen, want na elk stukje vlechten moet je het bevochtigen en tenslotte nog een keer helemaal.

Het etamine (vormgaas) wat tussen het stroband en de voering komt te zitten wordt gevormd op de hoedenmal. Daar wordt rondom laiton (ijzerdraad omwonden met een katoenen draad) opgezet. Dan blijft het toefje mooi rond en kan je het altijd nog mooi rond buigen. Dus kortom de le petit chapeau krijgt nu vorm!

Gepost op

Verschil dooplaken vs doopdeken

Bij de protestanten wordt de dooplaken onder de dopeling gelegd en draagt de dopeling vaak een mooi doopmutsje of tegenwoordig een mooi sierlijk haarbandje met een bloem of bloemenrozet/strik erbij.

Bij de katholieken wordt de doopdeken gebruikt. De pastor legt de doopdeken tijdens de doop over de dopeling heen. Dit is dan de warme deken van God die de dopeling over zich heen krijgt. De pastor vertelt bij de oplegging van het doopkleed een zelfgeschreven tekst erbij. Bijvoorbeeld: “Ik leg dit witte kleed over je heen als teken van bescherming en beschutting. Wij bidden dat je beschermd mag blijven tegen alles wat je kwaad kan doen en dat je leven mag met een zuiver hart.”

Er bestaat ook een doopkussen. Dat is een hoes met veel kant voor over het kussen. Maar dat is meer gebruikelijk bij het Koninklijk Huis. Wil u toch een hoes bestellen is dat bij mij ook mogelijk.

Gepost op

Bruidszakdoekje wassen

Uw bruidszakdoekje kunt u het beste wassen met wasmiddel voor de handwas (b.v. Dreft). U maakt een handwarm sopje en slaat het bruidszakdoekje er voorzichtig door heen. Zitten er make-up vlekjes op, door het wegvegen van de vreugde tranen waar het bruidszakdoekje voor gebruikt wordt, dan kan u die vlekjes behandelen met een stukje ossegalzeep. Lichtelijk erop wrijven en het zakdoekje heen en weer wrijven. U kan dat eventueel bij hardnekkige vlekjes nog een keer herhalen.

Daarna kunt u het bruidszakdoekje uitspoelen met handwarm water. Doe dit 2 a 3 maal met schoon water zonder wasverzachter. Dan kunt u het Bruidszakdoekje centrifugeren op een laag toerental, of uitknijpen in een lichte doek die niet afgeeft (eventueel een oogjes/hydrofielluier). Daarna uitkloppen en drogen.Doe deze tere stof niet in een droogmachine i.v.m. slijtage!

Daarna kunt u het strijken op de verkeerde kant van de stof. Leg er wel een strijklapje tussen om verschroeien tegen te gaan! Let op bij het strijken dat u niet op de kraaltjes of bloemetjes komt om beschadiging van uw strijkijzer te voorkomen. U kan wel strijkwater/versteviging gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Let op! Organza of organza-kant kunt u niet strijken, dit smelt namelijk aan uw strijkzool vast!